REUNICA IN JAZ

Že od malih nog gojim ljubezen do starih predmetov, zgodovine in lesa. Iz te ljubezni se je rodila Reunica – moja mala dejavnost v naši majhni garaži, z velikimi načrti za unikatne spremembe predmetov, ki mi pridejo pod roke.

Vsakemu kosu, ki ga dobim ali kupim, namenim potreben čas. Najprej se spoznava, nato v glavi naredim načrt za predelavo in v mislih oblikujem njegovo končno podobo glede na namembnost. Vsak kos dobi novo priložnost, znova zaživi v polnem sijaju, povrnem mu funkcionalnost in osvežim zunanjo podobo.

​Verjamem, da domišljija in ustvarjalnost nimata meja. Vse je izvedljivo, le pot do cilja je včasih nekoliko bolj razgibana in težka.

 

Več o Re-Unici in meni

Zase pravim, da sem preprosto »dekle«, čeprav štejem že skoraj 46 let in sem mati treh otrok.
Življenje mi ni prizanašalo s težkimi preizkušnjami, a ena najtežjih me je presenetila leta 2017, ko so mi diagnosticirali bolezen skleroza – skleroderma; gre za neozdravljivo bolezen z zelo negativno prognozo, zaradi česar sem se tudi morala že zgodaj invalidsko upokojiti.
Bolezen me vsakodnevno opominja, da je tukaj, z menoj, a odločila sem se, da se ne bom ves čas ukvarjalo z njo, zato sem si zadala, da
moram nekaj spremeniti, misli preusmeriti drugam.
Dneve si zapolnjujem z ustvarjalnostjo, kar mi pomaga, da težke misli in bolečine postanejo bolj znosne. Ker sem po izobrazbi lesarski tehnik, mizarka in oblikovalka, sem zatočišče našla v restavriranju pohištva. Že od malih nog gojim posebno ljubezen do starih predmetov, zgodovine in lesa. In ravno iz te ljubezni se je rodila
Reunica – moja mala dejavnost v naši majhni garaži, a z velikimi načrti za unikatne spremembe predmetov, ki mi pridejo pod roke. Vsakemu
kosu, ki ga dobim ali kupim, namenim potreben čas; najprej se spoznava, nato v glavi naredim načrt za predelavo in v mislih oblikujem njegovo končno podobo glede na namembnost. Tako vsak kos dobi svojo novo priložnost, da znova zaživi v polnem sijaju, povrnem mu funkcionalnost in osvežim zunanjo podobo. Pod svoje okrilje z veseljem sprejmem tudi vaše pohištvo, na katerega ste čustveno navezani, vendar bi ga radi uporabili za kak drug namen, drugačen od prvotnega, ali pa mu zgolj povrnili čar. Svojim strankam
se vedno posvetim, jim prisluhnem in skupaj z njimi poiščem najboljšo rešitev.
Pomembno sporočilo in cilj mojega delovanja je tudi ozaveščanje ljudi, da vsega, kar je staro, ni treba zavreči. S kančkom ustvarjalnosti, rokodelskih spretnosti in pravo vizijo lahko veliko stvari recikliramo in ponovno uporabimo, hkrati pa pokažemo tudi spoštljiv odnos do okolja, ki ga velike količine odpadkov zelo obremenjujejo.
Dosedanja pot me je pripeljala do spoznanja, da domišljija in ustvarjalnost nimata meja. Nikoli ne rečem, da se česa ne da narediti; vse je izvedljivo, le pot do cilja je včasih nekoliko bolj razgibana in težka.
To sva torej midve z Reunico: srce in duša, posvečena obnovi starega pohištva.